Salarii Primaria Bărbulețu

Salarii primaria Barbuletu Similare mai mult »

EXECUȚIE BUGETARĂ 2018

EXECUTIE BUGETARA 2018 Similare mai mult »

Bărbulețu, Septembrie 2017 (sursa foto : Barbuletu/Romania/Europa)

sursa foto : Barbuletu /Romania / si Europa Similare mai mult »

Dimineaţa la Bărbuleţu

sursa foto : Gabriel Ionel Lazar‎  /  Bărbuleţu Similare mai mult »

Primaria comunei Bărbulețu organizează concurs pentru ocuparea postului vacant de contabil

ROMANIA JUDETUL DAMBOVITA | PRIMARIA COMUNEI Bărbulețu | Nr.2212113.05.2016 A N U N Ţ Primaria comunei Bărbulețu , județul Dambovița , CUI 4449402 , tel/fax 0245/240933 , e-mail : primaria_barbuletu@yahoo.com , organizeaza, mai mult »

Carte Postala de la Bărbulețu , Februarie 2016

sursa foto :  Ionut Robescu Similare mai mult »

Târgoviste Live: ASFALT CA-N PALMĂ PE CEL MAI CIRCULAT DRUM DIN BĂRBULEŢU

Marian Alexe, primarul comunei Bărbuleţu, şi-a mai trecut în cont o realizare importantă de ordin edilitar. Este vorba despre asfaltarea celui mai circulat drum din localitate, cu o lungime de 3,5 kilometri. mai mult »

Puţina istorie despre Bărbuleţu

ISTORIE la Bărbuleţu Numele de Bărbuletu vine de la un locuitor cu numele de Barbu, cantor la biserica din localitate, care, împreună cu doi monarhi de la schitul Lăculete, tineau  slujbele religioase. mai mult »

Realizare in comuna Barbuletu: Drum comunal asfaltat Gura Barbuletului – Barbuletu DC126, pe distanta 3,5 km

Realizare in comuna Barbuletu: asfaltarea drumului comunal Gura Barbuletului – Barbuletu, DC126, pe o distanta de 3,5 km. Similare mai mult »

Merele de Bărbuleţu au avut mare succes cu ocazia „Zilelor Mărului şi fructelor de toamnă”, în piaţa Obor din Bucuresti, la Sărbătoarea Recoltei

Zilnic, bucureştenii veniţi la cumpărături la piaţa Obor sunt întâmpinaţi cu o ofertă bogată de legume şi fructe şi numeroase produse alimentare tradiţionale. Nu lipsesc concursurile cu premii şi degustările din bunătăţile mai mult »

Merele de la Barbuletu la „Sărbătoarea Recoltei” din faimoasa piaţa Obor din Bucuresti

Primăria Sectorului 2 organizează în perioada 3 – 31 octombrie a.c., cea de-a V-a ediţie a evenimentului „Sărbătoarea Recoltei”, găzduit de noua şi moderna piaţă Obor. În perioada 7 – 18 octombrie mai mult »

Nu uitati ! Astazi are loc traditionalul Tărg de Toamnă la Bărbuleţu

Ziua Crucii, aşa cum este cunoscută în popor, este data care marchează sfârştul verii şi începutul de toamnă. Bătrânii superstiţioşi cred că pe 14 septembrie, pământul se închide, luând totodată şi insectele, mai mult »

Jandarmeria informeaza : jandarmii dâmbovițeni vor fi prezenți în mijlocul cetățenilor din Bărbuleţu cu ocazia tîrgului anual

În perioada 10 – 14 septembrie a.c., jandarmii dâmbovițeni vor fi prezenți în mijlocul cetățenilor din Bărbuleţu, unde se va desfăşura târgul anual de toamnă prilejuite de sărbătoarea religioasă “Înălţarea Sfintei Cruci”. mai mult »

Vizită de lucru în comuna Bărbulețu

Șantiere luate la pas! Lucrările la drumuri și la rețeaua de alimentare cu apă care se desfășoară în prezent în comuna Bărbulețu au fost verificate la fața locului de președintele Consiliului Județean mai mult »

Focul lui Sumedru la Bărbuleţu. Interviu cu dl. primar Marian Alexe

Focul lui Sumedru s -a înălţat spre cer joi seară la Bărbuleţu, sărbătoarea celebrându se invariabil în noaptea de 25 spre 26 octombrie. Rădăcinile acestui obicei sunt precreştine şi se regăsesc în mai mult »

Program

Similare mai mult »

 

Prezentare generală

Comuna este aşezată în nordul judeţului Dâmboviţa, la 40 km distanţă de municipiul Târgovişte (reşedinţa de judeţ), într-o pitorească depresiune a Subcarpaţilor de Curbură. Relieful este format din Dealul Bărbuleţu (860 m), Dealurile lui Coman (845 m) şi Dealul lui Iacob (708 m). În componenţa comunei intră satele Gura – Bărbuleţului, Bărbuleţu şi Cetăţuia.

Accesul în comună se face prin drumul naţional 72A şi prin cel judeţean 712A.

Comuna beneficiază în totalitate de servicii de furnizare a energiei electrice, cablu TV, internet şi telefonie fixă.

Suprafaţa agricolă a comunei, însumând 1754 ha, este în mare parte ocupată de păşuni şi fâneţe (1409 ha), de livezi de măr, prun şi păr (301 ha) şi, în mică parte, de teren arabil (44 ha). Pădurile de fag şi carpen se întind pe aproape întreaga suprafaţă neagricolă (539 ha).

Economia:

Autoritatea locală a stabilit drept obiectiv pe termen lung orientarea către o agricultură durabilă, adaptată condiţiilor climatice şi solului din această regiune a ţării.

Totodată, se urmăreşte dezvoltarea sectorului zootehnic prin îmbunătăţirea raselor şi amenajarea unor centre speciale de creştere a animalelor (ferme de profil), dar şi înfiinţarea unor puncte de prelucrare a produselor animale, de promovare şi desfacere a acestora. În pomicultură este necesară dezvoltarea activităţilor de prelucrare a fructelor şi identificarea unor pieţe de desfacere pentru aceste produse.

2 Responses to Prezentare generală

  1. primariabarbuletu spune:

    Foarte frumoasa comuna

  2. Gagiu Mirela spune:

    Chiar daca am avut sansa,sa pot vizita aproape toata Europa,pentru mine cel mai frumos loc de pe planeta ,este satul meu natal-comuna Barbuletu.Aici vin in fiecare vacanta sa-mi incarc bateriile cu frumusetile incredibile ale satului meu,sa-mi vad parintii,sa stau de vorba cu vecinii..Sunt foarte fericita ca m-am nascut ,am invatat in scoala din sat si povestesc elevilor din scoala unde sunt Director si profesor de biologie -in Bucuresti…..cat de minunate sunt peisajele ,oamenii ,obiceiurile din strabuni,nuntile ,merele si prunele din zona.Pentru mine ,Barbuletu inseamna un dar pe care il pastrez in inima mea si acum in prag de Paste,va urez din suflet;Paste fericit,sanatate si bucurii!
    Prof.Mirela Gagiu

Comentariul dvs.

%d blogeri au apreciat: